16.10.2020

KUR’AN KURSLARINDA 3 HAFTA GERİDE KALDI

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde her yaş grubuna yönelik Kur'an-ı Kerim eğitimi, İslam dininin esasları ve dini bilgilerin verildiği Kur'an kursları’nda üç hafta geride kaldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını’nın kontrol altına alınması ve Devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda kademeli bir şekilde geçilen "yeni normal" dönemde, Alanya Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursları Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim öğretime devam ediyor.

Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim görmelerini sağlamak amacıyla Kur’an Kurslarında alınan tedbirleri yerinde inceliyor.
Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN son olarak 28 Eylül itibariyle eğitim-öğretime başlayan Müftülüğümüze bağlı Emin Özmüftüoğlu Kız Kur’an Kursunu ziyaret ederek Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Ziyaret vesilesiyle Kur’an Kursu öğreticilerinden kurslardaki eğitim ve öğrencilerin genel durumları, kursa katılan öğrenci sayısı, uygulanan öğretim yöntemleri ve koronavirüs (Covid-19) tedbirleri hakkında bilgi alan Müftü İLHAN, öğrencilere dini konularda sorular sorup, Kur’an-ı Kerim okuttu.
Müftü İLHAN ayrıca öğrencilere bir dizi tavsiye ve nasihatta bulunarak zihin açıklığı ve başarılar diledi.

Eğitimlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sürecin takibi için gerekli tedbirlerin alındığını belirten Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN şu ifadelere yer verdi: "Pandeminin seyrine göre Devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda kademeli bir şekilde normalleşme adımlarının atılması ve uygulanan kısıtlamaların aşamalı olarak kaldırılması göz önünde bulundurularak 28 Eylül itibariyle Kur'an kurslarımızda yüz yüze eğitim verilmeye başlandı. Kur'an kurslarımızda eğitimler fizikî mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilmektedir. Sınıf, yatakhane, yemekhane ve diğer ortak kullanım alanlarında maske takılmakta, belirli aralıklarla öğrencilerin ateş ölçümü yapılmaktadır. Kurslarımızın bölümlerinin sürekli temizlenmesine dikkat edilmekte, kapı kolları gibi el temasının yoğun olduğu yerler dezenfektan maddelerle silinmektedir. Öğrencilerin hijyen kurallarına dikkat etmesi hususunda belirli sıklıkla bilgilendirmeler yapılmaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen 14 Kural ve Koronavirüs’e karşı uyarıcı afiş ve yazılar öğrencilerin rahatlıkla görebileceği alanlarda bulunmaktadır. Alınan tedbirler neticesinde de Kur’an Kurslarımızda şimdiye kadar herhangi bir koronavirüs vakası yaşanmamıştır.” Dedi.