08.10.2020

AGD ALANYA ŞUBESİNDEN MÜFTÜLÜĞÜMÜZE ANLAMLI ZİYARET

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Anadolu Gençlik Derneği Alanya Şubesi yönetim kurulu üyeleri müftülüğümüzü ziyaret etti.

Bu yıl “Cami ve İlim” temasıyla kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla, Anadolu Gençlik Derneği Alanya Şubesi Başkanı Sıddık UYAR ve yönetim kurulu üyeleri Alanya Müftülüğümüzü ziyaret etti.

UYAR ve yönetimi müftülüğümüz çalışanlarına çiçek ve çeşitli hediye takdiminde bulunarak müftülüğümüz çalışanları nezdinde tüm Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik etti.

Ziyaretten oldukça memnun olan müftülüğümüz çalışanları, UYAR ve heyetine anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Alanya Şubesi Başkanı Sıddık UYAR şu ifadelere yer verdi: “ Camilerimiz hem Allah’a ibadet edilen hem de ilim ve hikmet öğrenilen şerefli mekânlardır. Allah katında en makbul yerler olan camiler, içinde Rabbimizin adını andığımız, kulluğumuzu, dualarımızı, niyazlarımızı O’na arz ettiğimiz mukaddes yerlerdir.

Din Görevlilerimiz ise manevi hayatımıza yön veren, okudukları ezanlarla insanlığı kurtuluşa çağıran, mihraba geçtiğinde namaza önderlik eden, minber ve kürsüden İslam’ın dosdoğru yolunu öğreten, çocuklarımızı Yüce Kitabımızla ve Peygamberimizin örnek hayatıyla buluşturanlardır. Kısaca Din Görevlilerimiz, hayatımızın her safhasında yanı başımızda olanlardır.

Bizler de 1-7 Ekim Camiler ve Din Görelileri Haftası münasebetiyle Alanya Müftülüğümüzü ziyaret ederek, onlara gül ve çeşitli hediyeler takdim ederek Müftülüğümüz personeli nezdinde tüm Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ettik.

Bu vesileyle bir kere daha geçmişten günümüze camilerimizin maddi ve manevi îmârı için gayret gösteren hocalarımızdan ve kardeşlerimizden ahirete irtihal edenlere Yüce Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyor, tüm Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum.” Dedi.

Ziyaret iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.