29.07.2020

MÜFTÜ İLHAN’IN “KURBAN” ÇAĞRISINA ALANYALILARDAN YOĞUN İLGİ

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN’ın sosyal medya hesaplarımızdan vekalet yoluyla kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik yapmış olduğu “Kurban” çağrısına Alanya halkı ve din görevlilerimiz yoğun ilgi gösteriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2020 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu kapsamında vekalet yoluyla kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN’ın "kurban" çağrısı Alanya halkından ve Din Görevlilerimizden yoğun ilgi görüyor.

Müftülüğümüzü ziyaret ederek vekalet yoluyla kurban bağışında bulunan vatandaşlarımıza ve din görevlilerimize kurban makbuzlarını ise Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN ve Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllülerimiz takdim ediyor.

KAYMAKAM TÜRKMEZER VE MÜFTÜ İLHAN DA KURBANINI TDV’YE BAĞIŞLADI
Öte yandan “Mülki İdare Amirleri Atama ve Yer Değiştirmesi Kararnamesi” ile Safranbolu’dan ilçemize atanan ve iki gün önce göreve başlayan Alanya Kaymakamı Dr. Fatih ÜRKMEZER ve Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN da Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2020 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu kapsamında kurban bağışında bulundular.

SON 2 GÜN
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temalı vekaletle kurban organizasyonunda ise son 2 güne girildi. Hayırseverlerimiz Alanya Müftülüğümüz, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla kurban organizasyonuna katılım sağlayabilirler. Ayrıca '0312 416 90 00' numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilirler. Ayrıca 'www.tdv.org ve bagis.tdv.org' adresinden online olarak bağışlarını gerçekleştirebilirler.

BAĞIŞ STANDLARIMIZA BEKLİYORUZ!
Vekalet yoluyla kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız Alanya Müftülüğümüz tarafından Hacet Meydanı, Alanyum AVM ve Hacet Meydanında kurulun bağış standlarımızı ziyaret ederek makbuz karşılığında kurban bağışında bulunabilirler.

KURBAN DERİLERİMİZ HEBA OLMASIN!
Kestiği kurbanın derisini Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesine bağışlamak isteyen vatandaşlarımız ise en yakın Din Görevlimiz ile irtibata geçebilir. Kurban derisinin heba olmaması için de kurban derisinin mutlaka tuzlanması ve serin bir yerde muhafaza edilerek en kısa sürede Din Görevlilerimize ulaştırılması önem arz etmektedir.