28.07.2020

MÜFTÜ İLHAN KURBANINI TÜRKİYE DİYANET VAKFINA BAĞIŞLADI

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN, Türkiye Diyanet Vakfına vekalet yoluyla kurban bağışında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2020 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu kapsamında Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN, kurban bağışında bulundu.

Müftü İLHAN’a bağış makbuzunu Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüsü Ömer Faruk ERCAN takdim etti.

KURBANLARIMIZ KARDEŞLERİMİZE UMUT OLSUN
Kurbanlarımız dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine umut olsun diyen Müftü İLHAN şu ifadelere yer verdi:

“Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlemektedir.

Mazlum ve mağdurların sofralarına milletimizin sıcak muhabbetini ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da hayırseverlerin kurban bağışlarıyla yüzleri güldürecek ve mazlum ve mağdur kardeşlerimize umut olacaktır.

İslami usullere göre kesilen kurbanlar, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir müslüman’ın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

2020 yılı için Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedeli Yurt İçi 975 TL, Yurt Dışı 825 TL'dir.

Vatandaşlarımız 'www.tdv.org ve bagis.tdv.org' adresinden online olarak bağışlarını gerçekleştirebilirler.

Hayırseverlerimiz Alanya Müftülüğümüz, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da kurban organizasyonuna katılım sağlayabilirler. Ayrıca '0312 416 90 00' numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilirler.

Kestiği kurbanın derisini Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesine bağışlamak isteyen vatandaşlarımız en yakın Din Görevlimiz ile irtibata geçebilir.

Kurban derisinin heba olmaması için de kurban derisinin mutlaka tuzlanması ve serin bir yerde muhafaza edilerek Din Görevlilerimize ulaştırılması önem arz etmektedir.” Dedi.

SON 3 GÜN

Müftü İLHAN ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temalı vekaletle kurban organizasyonunda son 3 güne girildiğini ifade etti.