09.07.2020

İLÇEMİZE BAYAN VAİZ ATANDI

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Alanya Müftülüğümüzde münhal bulunan vaizlik kadrosuna atama yapıldı.

Müftülüğümüzde münhal bulunan vaizlik kadrosuna İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun olan Fatma TÜRKBEN atandı. Vaiz TÜRKBEN, Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN tarafından Müftülüğümüz bünyesindeki Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda görevlendirildi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda Vaiz Fatma TÜRKBEN’i ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunan ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun önemine değinen Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN şu ifadelere yer verdi: “Aile ve Dini Rehberlik Büromuz Kur'an-ı Kerim ve Sünnet rehberliğinde toplumun temelini oluşturan aile kurumunun varlığını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi, aileye ve aile bireylerine yönelik çalışmalar yapan, toplumun dini hayatını sağlıklı, doğru ve huzurlu bir şekilde yerine getirebilmesi için dini rehberlik hizmetleri sunmaktadır. Aile ve Dini Rehberlik Büromuz vatandaşlarımızın telefon veya yüz yüze ilettiği sorulara cevap vererek dini rehberlik ve manevi destek hizmetleri gerçekleştirmekte, sosyal-kültürel ve dinî faaliyetlerle ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik projeler yürütmektedir. Aile ve Dini Rehberlik Büromuzda görev yapacak olan ve İlçemize yeni atanan Vaiz Fatma TÜRKBEN’e yeni görevinin hayırlara vesile olmasını ve başarılı hizmetlerinin devamını dilerim.” Dedi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu İletişim Numarası: 0242 513 12 33 Dahili 108