07.07.2020

MÜFTÜ İLHAN: “KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNDEN TAVİZ VERMEYELİM!”

Koronavirüs (Covid-19) salgınının kontrol altına alınması ve Devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda kademeli bir şekilde geçilen "yeni normal" dönemde de hastalığın yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla Alanya Müftülüğümüzce gerekli tedbirler alınmaya devam ediyor.

Camilerimizde alınan tedbirlerin yanı sıra Müftülüğümüz hizmet binası da belli aralıklarla dezenfekte edilmekte; özellikle bekleme salonu, nikah salonu, lavabo, abdesthane, kapı kolu ve masa üstleri gibi el temasının yoğun olduğu alanlar sık sık temizlenmektedir.

Müftülüğümüz girişinde sürekli el dezenfektanı bulundurmakta ve vatandaşlarımızın sosyal mesafeye uymaları konusunda gerekli uyarılar yapılmaktadır.

Virüs salgınının halen devam ettiğini ve virüs’ten etkilenmemek için tedbirleri elden bırakmamamız gerektiğini belirten Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN şu ifadelere yer verdi:” Covid-19 salgını ülkemizi ve yeryüzünü dolaşmaya devam ediyor. Devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda kademeli bir şekilde "yeni normal" döneme geçsek de virüs hala varlığını muhafaza ediyor. Virüs’ün yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla tedbirlerimizden asla taviz vermeyelim. Unutmayalım ki temiz yaşamak ve sağlığımızı korumak bizim öncelikli görevimizdir. Öyleyse yaşadığımız salgın hastalık karşısında hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdekileri korumak için tedbirlerimizi elden bırakmayalım. Aksi halde kendi sağlığımız yanında başkalarının sağlığını da tehlikeye atacağımızı, bunun da kul hakkı olacağını unutmayalım. Yüce Rabbim, başta ülkemiz ve İslam beldeleri olmak üzere tüm insanlığı bu tür salgın hastalıklardan, bela ve musibetlerden muhafaza buyursun.” Dedi.