17.03.2020

PROF. DR. HÜSEYİN YILMAZ’DAN MÜFTÜ İLHAN’A ZİYARET

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN’a kamu kurum ve kuruluşlarından ziyaretler devam ediyor.

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN’ı son olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ ziyaret etti. YILMAZ’a Alanya Nebahat Şifa Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Nuri ÇAKAN da eşlik etti.

Sohbet havasında geçen ziyarette Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen “Yeni Koronavirüs” (Covid-19) ve çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulunuldu.

“Müftü İLHAN Misafirlerine Portakal Suyu ve Limonlu Çay İkram Etti”

Koronavirüsüne karşı bedenimizin zayıf düşmemesi için bol bol sıvı tüketilmesi ve dengeli beslenilmesi gerektiğini, hayatta her şeyin başının sağlık olduğunu, Peygamber Efendimiz’in bizlere “Hastalıktan önce sağlığın kıymetini bilmeyi” tavsiye ettiğini ve her zamankinden daha fazla bu tavsiyeye kulak vermemiz gerektiğini, hem kendi sağlımızı hemde başkalarının sağlığını korumak için tedbirli olunması gerektiğini belirten Müftü İLHAN misafirlerine portakal suyu ve limonlu çay ikramında bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Müftü İLHAN, YILMAZ ve ÇAKAN’a teşekkür etti.

Ziyaret iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.

“Hayatta Her Şeyin Başı Sağlıktır”
Koronavirüse karşı dengeli ve düzenli beslenmenin önemi hakkında bilgi veren Müftü İLHAN şu ifadelere yer verdi:

Peygamber Efendimiz bizlere “Hastalıktan önce sağlığın kıymetini bilmeyi” tavsiye etmiştir. Koronavirüse karşı da beden, kıyafet, yiyecek ve çevre temizliğine her zamankinden daha fazla dikkat edelim. Bedenimizin zayıf düşmemesi için bol bol sıvı tüketelim. Dengeli beslenelim ve düzenli uyuyalım. Yaşadığımız salgın hastalık karşısında hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdekileri korumak için tedbirli davranalım. Hayatta her şeyin başı sağlıktır. Tedbir bizden, takdir Cenâb-ı Hak’tandır. Yüce Rabbim, tüm insanlığı her türlü salgın hastalıklardan, bela ve musibetlerden muhafaza eylesin.” dedi.