17.07.2019

GENÇLERE YÖNELİK “15 TEMMUZ KARDEŞLİK ETKİNLİĞİ” DÜZENLENDİ

Alanya Müftülüğümüzce ülkemizin geleceği olan gençlerimizin bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler düzenlenmeye devam ediyor.

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla Alanya Müftülüğümüzce gençlerin katılımıyla "15 Temmuz Kardeşlik Etkinliği" düzenlendi.

Alanya Gençlik Merkezinde düzenlenen program İstiklal Marşımızın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Gençlik Merkezi Müdürü Emre KILDIRGICI’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Programda geleceğimiz olan gençler tarafından 15 Temmuz temalı şiirlerler seslendirildi ve birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için yapılan dualara amin denildi.

Program kapsamında öğrencilere hitap eden İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında gençlerin hainlere karşı göstermiş olduğu büyük mücadeleyi ve 15 Temmuz ruhunu anlattı.

Müftü İLHAN konuşmasında ayrıca vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik, şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemine de değindi.

Program gençlere Diyanet İşleri Başkanlğımız tarafından hazırlanan "Vatanım Her Şeyim" adlı çocuk kitabı’nın hediye edilmesi ve çeşitli ikramlar ile sona erdi.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN şunları kaydetti: Alanya Müftülüğümüzce ülkemizin geleceği olan gençlerimizin bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler düzenlenmeye devam ediyoruz. 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz ve milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla "15 Temmuz Kardeşlik Etkinliği" düzenlendik.

15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz hangi değerler uğruna canlarını feda ettilerse, bizlerinde o değerleri bilmek ve onları korumak, kollamak ve muhafaza etmek boynuzun borcudur. Onlar vatan için, devlet için, millet için, bayrak için, ezan için canlarını hiç düşünmeden feda ettiler. Bizlere düşen de şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı bu değerlere sahip çıkmak, onları korumak ve kollamaktır. Bu vesileyle bu toprakları vatan kıldığımız günden beri milli ve manevi değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle yad ediyor, birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizin daim olması Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu güzel programa ev sahipliği yapan, bu tür etkinliklerin düzenlenmesine her zaman destek veren ve daima işbirliği içerisinde olduğumuz Gençlik Merkezi Müdürü sayın Emre KILDIRGICI’ya, Gençlik Merkezi çalışanlarına ve Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğümüze çok teşekkür ediyorum.” Dedi.