15.07.2019

YAZ KUR’AN KURSLARINDA ŞEHİTLERİMİZİ ANMA PROGRAMI

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilçemiz genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla Alanya Müftülüğümüze bağlı Yaz Kur’an Kurslarımızda 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Yaz Kur’an Kursu Öğrenci ve velilerinin katılımıyla “Şehitlerimizi Anma Özel Programı” düzenlendi.

Yaz Kur’an Kurslarımızdaki programlar öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programlar kapsamında Diyanet işleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgeselinin yanı sıra 15 Temmuz ve şehitlikle ilgili videolar izlendi. Öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerimden ayetler okundu, sala, ezan ve şiirler seslendirildi, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan skeçler sergilendi, hep bir ağızdan tekbir, tehlil ve salat-ü selamlar getirildi ve yapılan dualara amin denildi.
Kur’an Kursu öğreticilerimizin öncülüğünde 15 Temmuz temalı resim köşesi oluşturulurken bazı kurslarımızda ise Türk bayrağı koreografisi oluşturuldu.

Bazı yaz Kur’an Kurslarımız tarafından ise şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.

Yaz Kur’an Kurslarımızdaki programların akabinde ise öğrencilere çeşitli ikramlar verildi.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN şunları kaydetti: 15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz ve milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Yaz Kur’an Kursu Öğrenci ve velilerinin katılımıyla şehitlerimizi anma programları düzenledik.

15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz hangi değerler uğruna canlarını feda ettilerse, bizlerinde o değerleri bilmek ve onları korumak, kollamak ve muhafaza etmek boynuzun borcudur. Onlar vatan için, devlet için, millet için, bayrak için, ezan için canlarını hiç düşünmeden feda ettiler. Bizlere düşen de şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı bu değerlere sahip çıkmak, onları korumak ve kollamaktır. Bu vesileyle bu toprakları vatan kıldığımız günden beri milli ve manevi değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizin daim olması Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” Dedi.