20.05.2019

4-6 YAŞ GRUBU KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN MÜFTÜ İLHAN’A ZİYARET

Müftülüğümüze bağlı Şükrü Gündoğmuş 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri, Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice GÖRGÜLÜ nezaretinde Alanya Müftülüğümüzü ziyaret etti.

Müftülüğümüzü ve müştemilatını gezen öğrenciler, İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN’ı makamında ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Müftü İLHAN, minik ziyaretçilerine çeşitli hediyeler takdim etti.

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarının önemine değinen İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN “Toplumumuzun geleceği olan 4-6 yaş grubu çocuklarımızın yetişmesinde, şahsiyetlerinin oluşmasında, sosyal ve kültürel kimlik gelişimlerinde, dini ve ahlaki eğitimlerine katkı sunma noktasında 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarımız oldukça önem arz etmektedir. Çocuğun dini nitelikli bilgi ve merakının cevapsız bırakılması veya gelişi güzel bir şekilde cevaplandırılması da ileriki yaşlarda din ile alakalı bir takım olumsuz düşünce ve davranışların oluşmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla çocuklarımızın ihtiyacı olan din eğitiminin pedagojik ilkeler çerçevesinde ehil insanlar tarafından verilmesi gerekmektedir.

4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarımızda minik yavrularımıza Allah’ın kelamını, Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in sünnetinin ve ahlakının yanı sıra kısa sureleri, kısa duaları, Kur’an alfabesini öğretiyoruz. Ayrıca İslam’ın şartlarını, imanın şartlarını, İslam’ın görgü ve kurallarını öğretiyoruz. Birçok etkinliği oyun eşliğinde gerçekleştirmelerini sağlıyor, boyama gibi etkinliklerle de el becerilerini geliştirmelerini sağlıyoruz.

Amacımız; çocuklarımızı Peygamberi bir metotla ayet ve hadisler ışığında yetiştirmektir. Onlara Kur’an-ı Kerimi öğretmek ve içindekilerle amel etmelerine öncülük etmektir.” Dedi.

Ziyaret iyi dilek ve temennilerin ardından hatıra fotoğrafı ile sona erdi.