15.03.2019

LİSELER ARASI”ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE” İSİMLİ ŞİİRİ EZBERE OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Alanya İlçe Müftülüğümüzce “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle lise öğrencileri arasında Milli Şairimizi Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışması düzenlendi.
ALTSO Konferans salonunda düzenlenen yarışmada öğrenciler Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri’ni ezbere okudular.

Yarışma’nın Komisyonu ise İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN başkanlığında, İlçe Vaizi Yakup KILIÇ ve Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Süleyman YILDIZ’dan oluştu.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmada jüri üyeleri, “Şiirin tamamını ezberleme, Sesin açık, net ve anlaşılır olması, vurgu, durak ve tonlamayı kullanma, jest ve mimikleri kullanma, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi, yarışmacının şiire kattığı yorum, heyecan kontrolü, sahneye hakimiyet ve kılık-kıyafet hususlarında puanlama yaptılar.

Yarışmaya katılan öğrencilerin bir hayli heyecanlı olduğu gözlemlenirken Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda etkili okuyuşuyla dinleyicileri ve jüriyi etkileyen Hasan Çolak Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Zeynep DÖNMEZ birinci,Alanya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Ayşe KARAKÖK ikinci, Alaattin Fevzioğlu Anadolu Lisesi 9. Sınıf Öğrencisi Sahure Sude DOĞAN ise üçüncü oldu.

Yarışma hakkında bilgi veren İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN şu ifadelere yer verdi “Alanya İlçe Müftülüğümüzce “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle Müftülüğümüze ilçemiz genelindeki çeşitli liselerde öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz arasında Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışması düzenledik. Ben öncelikle yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yarışmaya katılma cesareti gösteren her bir öğrencimiz bu yarışın galibidir. Bizlerin gayesi yarışma vesilesiyle başta Çanakkale ruhunu ve milli ve manevi değerlerimizi öğrencilerimize aşılamaktır. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah bundan sonra her yıl 12-18 Mart tarihleri arasında bu yarışmayı düzenli olarak yapmaya devam edeceğiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle bir kere daha bizlere bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi ve istiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u rahmet ve minnet ile anıyorum.” Dedi.

İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN’ın konuşmalarının ardından ise dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.
Yarışmada birinci olan Hasan Çolak Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Zeynep DÖNMEZ’e çeyrek altın ve 200TL, ikinci Alanya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Ayşe KARAKÖK’e 400TL, Alaattin Fevzioğlu Anadolu Lisesi 9. Sınıf Öğrencisi Sahure Sude DOĞAN ise 300 TL ödül verildi.

Program hatıra fotoğrafının ardından iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.