15.03.2019

ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE VEFA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Çanakkale Savaşının 104. Yılı münasebetiyle Alanya Müftülüğümüz tarafından “ Şehitlerimize ve Gazilerimize Vefa “ programı düzenlendi.

Mahmutlar Mahallemizde düzenlenen program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı ve İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN’ın yapmış olduğu açış konuşmasıyla devam etti.
Mahmutlardaki okullarımızın gösterileri ve sunumları ise izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.

Daha sonra Alanya Müftülüğümüzce “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarımız arasında düzenlenen Milli Şairimizi Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışmasında dereceye giren Oba Hayriye Hanım Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Ayşe KARAKÖK’e, Konaklı Bacoğlu Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Nuriye ERGİN’e ve Mahmutlar Emin Özmüftüoğlu Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Habibe DUMAN’a ödülleri takdim edildi.

Düzenlenen yarışmada Oba Hayriye Hanım Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Ayşe KARAKÖK birinci,Konaklı Bacoğlu Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Nuriye ERGİN ikinci, Mahmutlar Emin Özmüftüoğlu Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Habibe DUMAN ise üçüncü olmuştu.

Ödül töreninin ardından ise Şehitlerimiz için okunan Hatm-i Şeriflerin duası İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN tarafından yapıldı.

Program katılımcılara çeşitli ikramlarla sona erdi.