26.11.2018

ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI

Müftülüğümüz 26 Kasım 2018 Pazartesi günü Alanya Kültür Merkezi B salonunda Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Gençlik" temalı konferans düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın, siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve temsilcilerinin, Müftülüğümüz Vaizleri, Murakıbı ve imam-hatip, müezzin-kayyımların ve Kur'an Kursu Öğreticilerinin katıldığı programın sunuculuğunu Müftülüğümüz Cezaevi Vaizi Faruk YAĞMUR yaptı. Daha Önce ilçemiz de görev yapan ve şuanda Sakarya, Orhan Gazi Kur'an Kursu Öğreticisi olarak görev yapan Nurettin PAK hoca Kur'an-ı Kerim okudu. Programın açılış konuşmasını Müftülüğümüz Şube Müdürü Murat DEMİRHAN yaptı. İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN " Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferansı ile dinleyicilere Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğumu, çocukluğu, gençliği ve peygamberliğini kısaca anlattıktan sonra Hz. Peygamber (s.a.v)' e iman eden genç sahabilerin örnek hayatlarından kesitler sundu ve özellikle yaşlılardan daha ziyade Allah'ın pegamberine iman edip, islam davası için mücadele edenlerin çoğunlukla gençler olduğunu ve günümüzde de müslümanların dirilişlerinin islam'ın cadde, sokak ve evlere girişinin ve bütün topluma hayat vermesinin ancak gençlerin islam’ı, Kur’an-ı, Hz. Peygamberi anlamarı ile  mümkün olabileceğini belirterek konuşmasını bitirdi. Program Alanya Müftülüğü Musiki Korosu'nun ilahi ve kaside dinletisiyle sürdü. Daha sonra Alanya Müftülüğü Kur'an Kursu öğrencileri arasında yapılan "Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Şiir yazma alanında Alanya 1. olan Develiler Kur'an Kursu Öğrencisi Aysevil ARAS'a hediyesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal TAMRAK, kompozisyon yazma alanında Antalya 1. olan Hayriye Hanım Kız Kur'an Kursu Öğrencisi Elif YÜKSEK'e ise AK Parti İlçe Başkanı Mustafa TOKLU tarafından verildi. Program dilek ve temenniler ile sona erdi.