16.11.2018

ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ OLARAK HER SALI SABAH NAMAZINDAN ÖNCE HADİS SOHBETİ BULUŞMASI

Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İLHAN tarafında 13 Kasım 2018 ile 02 Nisan 2018 tarihleri arasında her hafta Salı günü Alış Camiinde Sabah ezanından sonra ve sabah namazından önce yapılacak olan “ Hadis Sohbetleri” nin ilki 13 Kasım 2018 tarihinde yapıldı. Dr. İhsan İLHAN tarafından yapılan hadis sohbeti’nin konusu “ Ameller Niyetlere Göredir” idi. Mü’min ve Müslümanların niyetlerinin iyi ve hayırlı işlerde söz konusu olacağını ve Allah katındaki makbul olan niyetin hayırlı ve iyi işler için söz konusu olduğunu, haram ve şer olan, kötülüğü temsil eden işlerde niyete bakılmayacağını ve benim niyetim düzgün diyerek haram işleyenlerin, şer ve kötü işler yanların niyetinin Allah katında hiçbir öneminin olmadığını belirten Dr. İhsan İLHAN her yönüyle Müslümanların niyetini ve niyetin önemini cemaate anlattı. Cemaatle kılınan sabah namazı ve sonrasında cami cemaati ve cami görevlilerince cemaate yapılan ikram ile program sonra erdi. Dr. İhsan İLHAN her Salı sabah bütün Alanyalıları Alış Camisini doldurarak sohbet dinlemeye özellikle davet etti.