25.04.2024

"Uygulamalı Hac Hazırlık Kursu Düzenlendi."

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde 2024 yılında Alanya’dan hacca gidecek vatandaşlarımıza yönelik "Uygulamalı Hac Hazırlık Kursu" eğitim semineri düzenlendi.

İlçe Müftülüğümüz koordinesinde 24 Nisan - 25 Nisan 2024 tarihlerinde Emine Özmüftüoğlu Camii’nde düzenlenen "Uygulamalı Hac Hazırlık Kursu"na Hac için kesin kayıt yaptıran 114 vatandaşımız katıldı. Kurs boyunca hacı adaylarına yönelik planlı, programlı ve bütünlük içinde bir eğitim faaliyeti yürütüldü.

Seminerin ilk gününde Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından “Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi HazırlıkHac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci; Uzman Vaiz Ali Patır tarafından ‘’Hac Yolculuğunda Önemli Hususlar-Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı’’; Murakıp Hasan Akpınar tarafından ‘’Mekke Ziyaret Yerleri-Medine Ziyaret Yerleri’’ konuları anlatıldı.

Seminerin ikinci gününde ise Din Hizmetleri Şube Müdürü Kemal Becerikli tarafından “Uygulamalı Hac İbadeti-Hac ve Umre Menasiki’’; Murakıp Mustafa Aksoy tarafından ‘’Hacda Çevre Bilinci-Temel Sağlık Bilgileri’’; Din Hizmetleri Uzmanı Medine Karacabay tarafından ‘‘Kadınlara Özgü Konular’’ anlatıldı.

Bu eğitimler sayesinde hacı adaylarımıza; haccın ibadet ve hikmet boyutu yanında organizasyonu oluşturan hac takvimi, kafile düzeni, yurt içi ve yurt dışındaki hizmetleri kapsayan ulaşım, iskân, sağlık ve ayniyat hizmetleri ile İslâm’ın inanç, ibadet ve ahlak öğretisi hakkında yazılı ve görsel ortamda detaylı bilgiler verildi.

Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın haclarının mebrur, say’ilerinin meşkur ve amellerinin makbul olmasını dileriz.