19.03.2024

Alanya'da Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Ezbere Şiir Okuma Yarışması düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinlikleri kapsamında Alanya Müftülüğünce ortaokul öğrencileri arasında ezbere şiir okuma yarışması düzenlendi.

Müftülük makamında gerçekleştirilen yarışmada jüri olarak İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Alanya Diyanet Gençlik Koordinatörü Turan Topçuoğlu, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Adem Taşlı ve Alanya Müftülüğü Din Hizmetleri biriminde görevli Hüseyin Sönmez görev aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca gençlere yönelik yürütülen dini, sosyal ve kültürel içerikli çalışmaların sürekli hale getirilmesi, toplumda milli ve manevi değerlerine yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışmada, öğrenciler şiirlerini duygulu ve etkili bir şekilde okumaya çalıştı.

Yarışma sonunda Begüm Söğüt birinci olurken, Fatmanur Demirtaş ikinci, Enise Beyza Orhan ise üçüncü oldu.

İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür ederek dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.