29.09.2023

BAYANLARA YÖNELİK MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü dolayısıyla Alanya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması olan “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program kapsamında Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından “Mevlid kandilinin Önemi” konulu kısa bir konuşma yapıldı.

Müftü İlhan’ın konuşmasının ardından ise Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Fatma Türkben tarafından “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu sohbet irad edildi.

Kur’an kursu öğreticileri tarafından hadis-i şeriflerin okunduğu, ilahilerin seslendirildiği programda Zühre Dere Kur'an Kursu Öğreticisi Ayşe Uçar tarafından yapılan duaya hep birlikte âmin denildi.

El Aksa Camii’nde düzenlenen programa; Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Fatma Türkben, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda hanım cemaat katıldı.

Mevlid programı katılımcılara çeşitli ikramlarla sona erdi.