05.12.2022

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SEMİNERİ VE KADES UYGULAMASININ TANITIMI

Alanya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun ev sahipliğinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri ve Kades Uygulamasının Tanıtımı” programı düzenlendi. Alanya Müftülüğü Şube Müdürü Kemal BECERİKLİ'nin de katıldığı program Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Fatma TÜRKBEN’nin ADRB çalışmalarını tanıtması ile başladı. Tanıtım konuşmasının ardından, Emniyet, Jandarma ve Sosyal Hizmetler ilçe müdürlüğünden gelen görevli personel tarafından Kur’an Kursu hocalarına Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve Kades Uygulamasının Tanıtımı konulu seminer verildi. Böylelikle Kur’an Kursu hocalarımız aracılığı ile Alanya’nın bir çok mahallesinde Müftülüğümüz bünyesinde eğitim veren kurslarımıza gelen kadınlara ve mahalle sakinlerine Kades Uygulamasının nasıl kullanılacağı  bilgisinin ulaşmasına katkı sağlanmıştır.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak öncelikle semineri veren kıymetli misafirlerimize, programa katılan çok değerli hocalarımıza, seminerin gerçekleştiği Hayriye Hanım Kız Kur’an Kursu yöneticisi ve hocalarına ve her zaman ADRB büro çalışmalarını vaktinde yapmamıza yardımcı olan VHKİ Sami ÖZOĞUL hocamıza teşekkür ederiz.