07.10.2022

MEVLİD-İ NEBİ KURS PROGRAMI

Alanya Müftülüğü bünyesinde eğitim vermekte olan Mahmutlar Emin Özmüftüoğlu Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi programına Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Fatma TÜRKBEN konuşmacı olarak katıldı. ‘Peygamberimiz Cami ve İrşat’ konulu konferans veren Vaiz TÜRKBEN konuşmasında, Hz. Peygamber’in mescit anlayışına değindi. Mescitlerin imarı noktasında kadın erkek demeden her Müslümana önemli sorumluluklar düştüğüne ifade eden TÜRKBEN, Camilerin Müslümanların tanışıp görüşmelerinde ve aralarında ki kardeşlik bağının pekişmesinde önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaptı.

Kur’an tilaveti ile başlayan program okunan ilahiler ve Kur’an Kursu Öğreticisi Songül ÇOBANOĞLU hocamızın yapmış olduğu dua ile son buldu.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak başta kurs yöneticisi olmak üzere emeği geçen tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.