27.09.2022

2022 MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI TEMASI: “PEYGAMBERİMİZ, CAMİ VE İRŞAT”

Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temasıyla gerçekleştirilecek.

7 Ekim 2022 Cuma günü âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’in dünyayı şereflendirmelerinin yıl dönümünü hep birlikte idrak edeceğiz.

Öteden beri özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul eden Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasını "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" olarak belirledi.

Bu yıl tarihlerinin yakın olması dolayısıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri birlikte icra edilecek.

Hafta dolayısıyla "Çağrıya Kulak Ver" sloganıyla Alanya Müftülüğünce gerçekleştirilecek etkinliklerde Hz. Peygamber'in çağları aşan çağrısına dikkat çekilecek.