26.09.2022

HAFIZLIK EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLER BELGELERİNE KAVUŞTU

Alanya Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarından mezun olan hafızların sayısı her geçen gün artıyor.

Son olarak “Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” kapsamında Alanya Müftülüğüne bağlı İbrahim Başkaptan Kur’an Kursu’nda hafızlık eğimi alan Muhammet Emin Uyar, Muhammet Ali Yıldırım, İlhan Odabaşı ve Muhammet Özden Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'ndan başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazandı.

Hafızlık belgesi almaya hak kazanan Kur’an kursu öğrencileri için müftülük makamında tören düzenlendi. Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından hafızlık belgeleri öğrencilere tek tek takdim edildi.

Hafızlık eğitimlerini tamamlayan ve belgelerine kavuşan öğrencileri tebrik eden Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi: "Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarımızda hafızlık eğitimlerini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığımızca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan dört kardeşimiz daha hafızlık belgesi almaya hak kazandı. Bizler de kardeşlerimize hafızlık belgelerini takdim ettik. Azimle çalışarak hafızlıklarını tamamlayan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kur’an-ı Kerim’i hıfz etmek, onu öğrenmek, öğretmek, anlamak ve yaşamak, Kur’an’a karşı yapılabilecek en güzel vazifelerden birisidir. Bu vesileyle hafızlarımızın yetişmesinde katkısı olan anne-babalarına, Kur’an kursu öğreticilerimiz Ahmet Güllü ve Aykut Gök’e ve maddi manevi destekte bulunan hayırsever Alanya halkına teşekkür ediyorum." Dedi.