24.06.2021

YAZ KUR’AN KURSU KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Her yıl yaz aylarında milyonlarca öğrencinin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur’an Kurslarına kayıtlar devam ediyor.

21 Haziran 2021 tarihi itibariyle başlayan kayıtlar, 11 Temmuz 2021 tarihine kadar bizzat cami ve Kur’an kurslarından ya da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın web sitesi (www.diyanet.gov.tr) üzerinden yapılıyor.

05 Temmuz 2021 Pazartesi günü itibariyle eğitim öğretime başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarında eğitim öğretim tek dönem halinde, yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Yaz Kur’an kursları eğitimine 4-22 yaş arası vatandaşlar başvuru yapabiliyor.

4-9 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece yüz yüze yapılacaktır. 10-15 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri tercihlerine göre yüz yüze veya çevrim içi yapılabilecektir. 16-22 yaş arası öğrenciler başvurularını web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece çevrim içi yapılacaktır.

Engellilere yönelik başvurular cami ve Kur’an kurslarına yapılabileceği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın web sitesi (www.diyanet.gov.tr) üzerinden de gerçekleştirilebilecektir. Yaz Kur’an kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşlarımız başvuru yapabileceklerdir.

Sınıflar imkânlar dâhilinde öğrencilerin yaş grubu, cinsiyeti, Kur’an-ı kerim okuma ve dini bilgi seviyeleri dikkate alınarak oluşturulacaktır.

Çevrim içi eğitime devam edecek olan öğrenciler yaz Kur’an kursu kitaplarını Alanya Müftülüğünden temin edebilecekleri gibi kitapların PDF formatına eğitim döneminde aktif olacak

yazkurankurslari.diyanet.gov.tr web adresinden de ulaşabileceklerdir.

Yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim hizmetlerini sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütecek, Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilecektir. Kursta bulunmalarının önemi ve amacı kendilerine anlatılacaktır.

05 Temmuz 2021 Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları 20 Ağustos 2021 Cuma günü sona erecektir.

Bu vesileyle tüm öğrencileri Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptırmaya bekliyoruz.

Yaz Kur'an Kursu Kayıt Sayfası: https://dibbys.diyanet.gov.tr/ehys/OgrenciKursBasvuru.aspx

Bir ‎bir veya daha fazla kişi ve ‎şunu diyen bir yazı '‎t I S. S A ۰ A YAZ KUR AN KURSU KAYITLARI DEVAM EDİYOR EVDE KURSTA CAMİDE İSTER ÇEVRİM içi İSTER YÜZ YÜZE பகا Müracaat: 21 Haziran- 111 Temmuz 2021 Cami Kur'an Kursları ve www.diyanet.gov.tr T.C. ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ www.diyanet.gov.tr‎'‎‎ görseli olabilir