11.06.2021

MİNİK ÖĞRENCİLERİN İLK MEZUNİYET HEYECANI

Alanya Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının bugün sona eriyor olmasından dolayı Müftülüğe bağlı Kur’an Kurslarında karne heyecanı yaşandı.

Bu kapsamda Alanya Müftülüğüne bağlı Şükrü Gündoğmuş 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nda karne merasimi düzenlendi. Düzenlenen karne merasimine minik öğrencilerin yanı sıra öğrencilerin velileri de eşlik etti.

Kur’an Kursu Öğrencisi Mehmet Ali AS’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan karne merasimi kapsamında öğrenciler dönem boyunca öğrendikleri ilahi ve şiirleri seslendirdiler. Ezberledikleri dua, sure ve hadisleri okudular ve başta anne-babaları olmak üzere katılımcılara duygu dolu anlar yaşattılar.

Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice GÖRGÜLÜ’nün elinden karnelerini ve hediyelerini alan minik öğrenciler ilk karnelerini almanın heyecan ve mutluluğunu doyasıya yaşadılar.

Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice GÖRGÜLÜ tarafından minik öğrencilere “Kur’an Okuyorum” madalyası, mezun olan öğrencilere ise “Mezuniyet Madalyası”, pandemi süresince desteklerini esirgemeyen velilere ise üzerinde “ Başarımı Destekleyen Cennetim” yazılı olan madalya verilirken sınıf annesine ise plaket takdiminde bulunuldu. Ayrıca eğitim öğretim dönemi boyunca gönüllü olarak yardımcı olan velilere ise teşekkür plaketi verildi.

Öğrenci velileri tarafından ise Kur’an Kursu Öğreticisi GÖRGÜLÜ’ye günün anısına çiçek takdiminde bulunuldu.

Karne merasimiyle ilgili bilgi veren Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice GÖRGÜLÜ şu ifadelere yer verdi: “2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının bugün sona eriyor olmasından dolayı kursumuzda karne merasimi düzenledik.Öğrencilerimize karnelerini ve hediyelerini takdim ettik. Kursumuzda eğitim öğretim dönemi boyunca öğrencilerimize Allah’ın kelamı, Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in sünneti ve ahlakının yanı sıra kısa sureler ve kısa dualar öğretildi. Ayrıca İslam’ın şartlarını, imanın şartlarını, İslamın görgü ve kurallarını öğrendiler. Kişisel gelişimleri açısından birçok etkinliği de oyun eşliğinde gerçekleştirmeleri sağlanarak, boyama gibi etkinliklerle de el becerilerini geliştirmeleri sağlandı. Milli ve manevi değerlerimizi de yaşlarına uygun bir metotla öğretilmeye gayret gösterildi. Gayemiz, çocuklarımızı Peygamberi bir metotla ayetler ve hadisler ışığında yetiştirmektir. Çocuklarımıza sağlıklı bir din eğitimi verebilmek için anne babanın da çocuk üzerinde önemli bir etkisi vardır. Bu vesileyle eğitim öğretim dönemi boyunca desteklerini esirgemeyen velilerimizi de unutmayarak onlara da plaket takdiminde bulunduk. Bir kere daha her bir velimize teşekkür ediyor, mezun olan öğrencilerimize ise hayatlarında başarılar diliyorum.” Dedi.