12.05.2021

GARNİZON ŞEHİTLİĞİ VE KİMSESİZLER MEZARLIĞI ZİYARET EDİLDİ

Arefe günü dolayısıyla Alanya Garnizon Şehitliği ve kimsesizler mezarlığı ziyaret edildi.

Gerçekleştirilen ziyarete Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN, şehit aileleri ve pandemi nedeniyle az sayıda vatandaş katıldı.

Program kapsamında Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve Müftü İLHAN’ın yapmış olduğu duaya amin denildi. Ayrıca Başkan YÜCEL ve Müftü İLHAN tarafından kimsesizler mezarlığına çiçek dikimi yapıldı.

Ziyaret hakkında bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL şu ifadeler yer verdi: “ Ramazan Bayramı öncesi Garnizon Şehitliğimize ve kimsesizler mezarlığına ziyarette bulunduk. Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okuyup, duamızı ettik. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.” Dedi.

Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN ise şunları kaydetti: “ Arefe günü olması dolayısıyla Alanya Garnizon Şehitliğini ziyaret ederek bizlere bu toprakları emanet bırakan şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okuyup dualar ettik. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu, kardeşliğimizi daim eylesin. Hainlere asla fırsat vermesin. Rabbim yapmış olduğumuz dualarımızı da kabul eylesin. Bu vesileyle bir kere daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabr-ı cemiller diliyorum.” Dedi.

13 Mayıs 2021 Perşembe günü vatandaşlarımız, Bayram Namazı saatiyle sınırlı kalmak şartıyla, maske ve seccadeleriyle ikametlerine en yakın camilere yaya olarak giderek bayram namazını eda edebileceklerdir. Bayram namazının ardından musafaha etmeden, sosyal mesafeye dikkat edilerek evlere gidilecektir.

Alanya için Ramazan Bayramı namaz vakti 06:18’dir.

Bir 1 kişi, anıt ve şunu diyen bir yazı '13 Mayıs 2021 Perşembe Ramazan Bayramının 1.Günü Alanya İçin Ramazan Bayramı Namaz Vakti: 06:18 ALANYA MÜFTÜL MÜFTÜLÜĞÜ f' görseli olabilir