T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Alanya Müftülüğü

25.02.2026

Alanya Müftülüğü’nden Gönül Köprüsü: "İftarımda Öğrenci Var"

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Ramazan ayının bereketini öğrencilerle paylaşmak isteyen vatandaşlar için anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. “İftarımda Öğrenci Var, Soframda Bereket Var” sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında, üniversitede okuyup yurtlarda kalan öğrenciler, hayırsever ailelerin iftar sofralarına konuk oluyor.

Bereket Paylaştıkça Çoğalır

Ramazan ayının manevi iklimini, ailesinden uzakta eğitim gören gençlerle hissetmek isteyen Alanyalı vatandaşlar, bu proje sayesinde evlerinin kapılarını öğrencilere açıyor. Projenin temel amacı, sadece bir öğün yemek paylaşmak değil; gençlerimize aile sıcaklığını hissettirmek ve toplumdaki kuşaklar arası bağı güçlendirmektir.

Başvuru ve İletişim Bilgileri

Öğrencileri iftar sofrasında ağırlamak isteyen vatandaşlarımız, cinsiyet farketmeksizin koordinatörlerimizle iletişime geçerek davetlerini iletebilirler:

  • Erkek Öğrencileri Davet Etmek İçin:

    • Turan TOPÇUOĞLU (Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü)

    • Tel: 0 533 450 16 73

  • Kız Öğrencileri Davet Etmek İçin:

    • Emine ARIKAN (Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü)

    • Tel: 0 541 459 55 11

 

 

“Kim bir oruçluyu iftar ettirirse, oruçlu kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez.” (Tirmizî, Savm 82)

Tüm halkımızı bu hayırlı davete icabet etmeye ve sofralarını gençlerimize açarak Ramazan bereketini çoğaltmaya davet ediyoruz.