18.04.2016

HZ. PEYGAMBER, TEVHİD VE VAHDET

17 Nisan 2016 Pazar günü saat 10:00 - 18:00 arasında dördüncüsü İskele Meydanında düzenlenen 2016 Kutlu Doğum Haftası programına bu yılda ilgi büyüktü.

Müftülüğümüzün Hz. Peygamber (s.a.v) efendimizin doğumunun 1445.yılı nedeniyle 2016 Kutlu Doğum Haftası kapsamında Başkanlığımızca bu yılın teması "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olarak belirlenirken bu çerçevede hafta boyunca efendimizi anmaya ve anlatmaya devam ettiğimiz bu yıl, İskele Meydanında dördüncüsünü düzenlediğimiz etkinlik 17 Nisan 2016 Pazar günü saat 10:00 - 18:00 arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına bu yılda ilgi büyüktü.

İskele meydanındaki etkinliğe Alanya Kaymakamı Hasan TANRISEVEN, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL, Alanya Müftüsü Mustafa TOPAL, Gazipaşa Müftüsü N.Fethi YALÇINKAYA, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür SAKA, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI, ALTSO Başkanı Mehmet ŞAHİN, Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürü Erdal TAMRAK ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

İstiklal Marşının ardından okunan K.Kerim tilavetiyle başlayan program, Alanya Müftüsü Mustafa TOPAL'ın yapmış olduğu açılış konuşması ile devam etti. Alanya kaymakamı Dr. Hasan TANRISEVEN, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL'de günün anlam ve önemine dair konuşma yaptılar. Alanya Belediyesi Mehter Takımının konseri, Alanya Müftülüğü İlahi korosu, şiir dinletileri, Niğde Müftülüğü Şube Müd. Cahit NAZLI'nın okuduğu Kur'an'ı Kerim tilaveti, Prof. Dr. Ali AKPINAR'ın vermiş olduğu konferans, Süleyman ÖZER ve ekibinden musiki dinletisi, Alanya Nebahat Şifa İ.H.L. öğrencilerinden Kutlu doğum gösterisi, Alanya Müftülüğü 4-6 yaş grubu Kur'an Kursları öğrencilerinin düzenlediği çocuklara yönelik programın ardından dua ile saat 18:00'e kadar süren 2016 yılı Kutlu Doğum Programı sona erdi.

Tüm katılımcılara kitap, kartela, kalem, 10-14 yaş grubu öğrencilere "Gelin Birlik Olalım" baskılı tişört, çocuklar için balon ve "Peygamberimi Seviyorum" yapbozu dağıtıldı, ayrıca program boyunca çeşitli ücretsiz yemek ve tatlı ikramında bulunuldu. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm personelimize, hayırsever vatandaşlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Kutlu Doğum Haftası programı 20 Nisan 2016 Çarşamba günü sona erecek.