26.03.2018

ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE VEFA PROGRAMI

18 Mart 2018 Pazartesi günü, Alanya Mahmutlar mahallesi Cumhuriyet camii avlusunda, şehitlerimize ve gazilerimize vefa programı düzenlendi. Alanya müftülüğü ve Mahmutlar din görevlilerinin organize ettiği vefa programına Mahmutlar imam hatip ortaokulu öğrencileri oratoryo ile Mahmutlar Halil ÜLKER İlköğretim Okulu İstiklal Marşı şiiri dinletisi ile Mahmutlar Kılıçaslan ilköğretim okulu semâ gösterisi ile katıldı.

Gazipaşa belediyesi mehteran takımının, öğrencilerin ve gençliğin yürüyüşüyle başlayan etkinlik, Mahmutlar camilerinde görev yapan din görevlileri ve gençlerin taşıdığı bayrak, Mahmutlar jandarma karakolunda görevli askerlere teslim edildi. Bayrak teslimi sırasında halkımızındın duygulanarak ağlayanlar oldu. Çok kalabalık bir katılım ile yapılan etkinlik, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı.

Program sunuculuğunu Osman KÖMÜR ve Mehmet ARIKAN’ ın yaptığı program, Kari Beytullah ÖZDEMİR hocamızın Kur’an tilavetinin ardından, Alanya müftülüğü vaizi Lokman YILMAZ açış konuşması yaptı.

Açış konuşmasının ardından sırasıyla;   Mahmutlar imam hatip ortaokulunun öğrencileri oratoryo, Mahmutlar Halil ÜLKER İlköğretim Okulunun İstiklal Marşı şiiri dinletisi, Mahmutlar Kılıçaslan ilköğretim okulunun semâ gösterisi katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Şehitlerimize ve gazilerimize vefa programına konuşmacı olarak emekli müftü İsmail GÖKMEN hocamız günün anlam ve önemini veciz bir şekilde vurgulayan konuşması ilgi ile dinlendi.

Şehitlerimiz için Mahmutlar din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’ in hatim duasını Alanya müftülüğü cezaevi vaizi Faruk YAĞMUR tarafından yapılmıştır.

Programın sonunda katılımcılara, 1915 Çanakkale’ askerimizin son yemeği olan Hoşaf ve ekmek ikramında bulunuldu.