04.10.2018

MUHARREM AYI VE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

02.10.2018 Salı günü Camiler ve Din Görevlileri ve Muharrem Ayı Münasebetiyle Müftülüğümüzce ve Mahmutlar Emin Özmüftüoğlu Kız Kur'an Kursu bahçesinde halka ve öğrencilere Aşure programı yapıldı. Programa İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN, Müftülük Şube Müdürü Murat DEMİRHAN, Kur’an Kursu Öğreticileri, Mahmutlar Mahallesinde görev yapan din görevlileri, Kur’an Kursu Öğrencileri ve Mahmutlar mahallesinde ikamet eden çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılışında Hanife-Oktay Cebeci İmam-Hatibi Muharrem DUVAN Kur’an-ı Kerim okudu. Sunuculuğunu Hanife-Oktay Cebeci Müezzin-Kayyımı Osman KÖMÜR’ün yaptığı programda İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN bir konuşma yaptı. Dr. İhsan İLHAN konuşmasında; Muharrem Ayı’nın ve Aşure’nin rahmeti, bereketi temsil ettiği, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiği, ; Muharrem Ayı’nın Müslümanlardan belirli gurupların yas tuttuğu bir ay olmayıp bütün Müslümanlar için kıymetli olduğunu, içinde bulunduğumuz haftanın Camiler ve Din görevlileri haftası olması münasebetiyle din hizmetlerinin ve din görevlilerimizin önemine dikkat çekti. Alanya’da yapılacak hizmetlerin din görevlileri ve toplumla birlikte, bütün halkla dayanışma içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi. Program hazırlanan Aşure’nin bizzat İlçe Müftüsü Dr. İhsan İLHAN’ın misafirlere ikram etmesi ile devam etti ve Müftülüğümüz Şube Müdürü Murat DEMİRHAN’ın yaptığı dua ile sona erdi.