11.09.2018

İlçe Müftümüz

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN, Erzurum İli Tortum İlçesinde doğdu. İlköğreniminden sonra babasının yanında hıfzını tamamladı. Ortaöğrenimini Erzurum İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1985'te İzmir Kiraz İlçesi'ne Merkez Kur'an Kursu öğreticisi olarak göreve başladı 1986'da Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi matematik öğretmenliğinde yükseköğrenimine başladı. Ancak hafız olması nedeniyle İlahiyat fakültesinde okumaya karar vererek 1988'de Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı. Ayrıca yükseköğrenimine devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığında farklı görevlerde bulunarak 1993'te İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

1994-1997 yılları arasında Erzurum Merkez Vaizi olarak görev yaptı. Yükseköğrenimi ve vaizliği süresince Arapça ve İslami İlimler sahasında Erzurum’un tanınmış âlimlerinden Muhammed Halis Emek Hoca’dan medrese usulü özel dersler aldı. 1997 yılında "İmam Hamza'nın Kırââtı ve Kırââtının Hüccetleri" adlı yüksek lisans tezini Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. 1998-2000 yılları arasında Diyarbakır İli Kulp İlçe Müftüsü olarak, 2000-2008 yılları arasında Erzurum İli Uzundere İlçesinde, 2008-2012 yılları arasında Erzurum İli Yakutiye İlçesinde, Yakutiye Müftüsü iken bir müddet Kars İl Müftü Vekaleti, 2012-2018 yılları arasında da Ankara İli Keçiören Müftüsü olarak görev yaptı. 2009 yılında " Kurtubi Tefsiri'nde Kıraat olgusu" adlı teziyle doktor oldu.

"Kuran'da Ümmet, Millet ve Kavim Kavramları" ve " İslam'da Dua ve Önemi" adlı risale çalışmaları yaptı. Yurtiçinde ve yurtdışında "İslam'da Kadının Konumu ve Töre Cinayetleri" adlı konferanslar verdi. TV ve radyolarda birçok dini içerikli programa konuşmacı olarak katıldı.

25.06.2018 tarihinde Antalya İli Alanya İlçe Müftülüğü görevine atanan  Dr. İhsan İLHAN, evli ve altı çocuk babasıdır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.