06.01.2023

İHTİDA TÖRENİ

İlçemiz Müftülüğüne başvurarak İslam Dini'ne girmek istediğini beyan eden İtalyan Antonio De Marinis, İlçe Müftü Vekili Musa Kazım DEMİR'in rehberliğinde, Cami Rehberi Murat Çevik, İmam-Hatip Ahmet Tarım ve mühtedi kardeşimizin eşinin de hazır bulunduğu ihtida töreni ile müslüman oldu. Törende konuşan Müftü Vekili DEMİR, "Allâh, insanoğluna en büyük nimetlerden biri olan akıl nimetini ve bununla birlikte aklı besleyecek olan beş duyu organını da bahsetmiştir. İnsan, bu beş duyu organını doğru kullanarak aklını sahih bilgilerle beslediği zaman akıl onu hakikate mutlaka ulaştıracaktır. Bugün bu kardeşimiz böyle bir yol izlediği için Allâh ona hidayeti nasip eylemiş ve İslam'a girmekle onu şereflendirmiştir. İslamın ilk emri oku'dur. Okuma Allâh adına olursa anlamlıdır. İslam, Allah'ın birliğini kabul edip ona teslim olmaktır. O Allah ki, tektir. Kimseye muhtaç değildir. Ne babadır ne de oğuldur. Hiçbir şey ona denk değildir. İslam'a göre namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, hacca gitmek temel ibadetler olup bunlarla sınırlı değildir. Allah'ın rızası gözetilerek sarfedilen her söz, elimizden çıkan her iş, gözümüzden süzülen her bakış, atmış olduğumuz her adım da bir ibadettir ve mükafatı vardır" diyerek Kelime-i Şehâdet getirip müslüman olan Antonio Kardeşimizi tebrîk ederek bu kutlu anı Kur'ân-ı Kerîm, tekbir, salavat ve dua ile taçlandırdılar. Tören, karşılıklı dua, güzel temenniler, ihtida belgesi ve kitap hediyelerinin takdimi ile son buldu.