23.12.2021

AKSU İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ EL EMİN SU KUYUMUZ AÇILDI

Afrika kıtasında maddi zorluklar nedeniyle suya ulaşamayan kardeşlerimizin yanında olmak adına Aksu İlçe Müftülüğümüzün koordinesinde Din Görevlilerimizin özverili çalışmaları ve Türkiye Diyanet Vakfının “Sizinde Bir Damlanız Bulunsun” sloganıyla yürüttüğümüz “Bir Damla Hayat” su kuyusu kampanyasına hayırsever vatandaşlarımız duyarsız kalmayarak yoğun ilgi göstermiştir. Kampanyamız kapsamında 156.000 TL toplanarak Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezinin koordinesinde Afrikanın Zimbabve Ülkesinde Budowayo kentine yakın 4000 nüfuslu köyde 85 metre derinlikten 5000 litrelik deposu bulunan Güneş Enerji Sistemi ile çalışan Aksu İlçe Müftülüğü “EL EMİN” ismiyle Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi dualarla hizmete açılmıştır.

İlçe Müftümüz Ahmet BAYER, su hayatımız en kıymetli değerlerindendir. Yaratılmışlar için varlık ve rızık sebebi, refah ve bereket kaynağı olarak başta insan olmak üzere bütün canlılar için en hayati unsurdur. Bu konu hakkında Yaradanımız, “Rabbiniz ki sizin için yeri döşek, göğü bina kılmıştır; gökten su indirmiş, bununla sizin için rızık olarak çeşitli ürünler çıkarmıştır…” (Bakara, 2/22.) beyanıyla, yeryüzünde hayatın devamı için bütün canlıların suya muhtaç olduğuna işaret etmektedir. Bu kutsal emre karşılık bizler Din kardeşlerimizin ihtiyaçlarına kayıtsız kalmayarak Afrika'daki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirebildiğimiz böylesi güzel proje dolayısıyla Rabbimize hamdediyor emeği ve desteği olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.