17.04.2020

İlçemize Bağlı Kur’an Kursu Öğreticilerinden Maske Üretimi

İlçemize bağlı Kur’an Kursu Öğreticilerinden Maske Üretimi

Aksu İlçemizde Halk Eğitim Merkezinde; Aksu Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile ilçemizdeki maske ihtiyacını karşılamak için yapılan maske üretimine İlçemizde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrencileri ile birlikte üretim yaparak destek veriyor.

Aksu İlçe Müftülüğü tarafından yapılan program dahilinde ilçemizde faaliyet gösteren Kur’an Kursları İlçe Halk Eğitim Merkezinde oluşturulan maske dikim atölyesine gitmek suretiyle maske dikimine yardımcı olarak günlük yaklaşık 2000 civarında maskenin üretilmesine katkı sağlıyor.

Üretilen maskeler Aksu Kaymakamlığı Bünyesinde oluşturulan Vefa Destek ekibine teslim edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Konu ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan İlçe Müftümüz Ahmet Bayer, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından, Halk Eğitim Merkezinde oluşturulan atölyede yapılan üretime katkı sağlamak üzere Kur’an Kursu öğreticilerine maske üretim önerisi sunduğunu, sunulan öneriye Kur’an Kursu Öğreticileri de gönüllü olarak olumlu cevap verdiği dile getirerek her gün bir Kuran Kursu Öğreticisi, öğrencileri ile birlikte atölyede üretim yaptığını ifade etti.