21.03.2018

Çanakkale'den 15 Temmuz'a Vatan Sevgisi

Antalya Platformu'nun düzenlediği Çanakkale'den 15 Temmuz'a Vatan Sevgisi konulu panel Mimar Sinan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü Antalya İl Müftümüz Osman Artan yaparken, Memur- Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, İlahiyatçılar Süreyya Saltık ve İsmail Manca'nın yanısıra Gazeteci Yazar Muhammet Esiroğlu konuşmacılar arasında yer aldı. Konuşmacılar Çanakkale'den 15 Temmuz'a, Vatan, Cihat ve Şehadet konularında 20 "şer dakika söz aldı.

Antalya Platformu Dönem Başkanı Metin Doğan, 2014 yılında kurulan platformun aldığı destek ile son dönemde adından söz ettirdiğini belirtti. İl Müftümüz  Osman Artan ise üç aylara girdiğimiz şu günlerde birlik ve beraberliğin öne çıkmasının önemine değindi. Artan, "Antalya'daki gönül dostlarımızı biraraya geldiği paneli önemsiyoruz. Üç aylarda bulunduğumuz zaman içerisinde iyilikle, güzellikle birbirimize destek olmamız gerekiyor. Çok sayıda kurumun ve sivil toplum kuruluşunun biraraya geldiğinin altını çizmek istiyorum. Allah bu kardeşliğimizi ve birlikteliğimizi daim eylesin" dedi.

Programa İl Müftümüz Osman ARTAN, Müftü Yardımcılarımız Mustafa AYDIN, Mevlüt TOPÇU, Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, Melek ALÇIN, Merkez İlçe Müftülerimiz. Sivil toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve üyeleri, Müftülüklerimizin çalışanları ve aileleri katıldılar.

Konuşmaların ardından kapanışta Muratpaşa ilçe Müftüsü Celil Karaca tarafından milletimizin selameti, şehitlerimiz için dua okundu.