18.03.2018

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü Yıl Dönümü Dualarla Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da tören ve anma programları düzenlendi.

İlk olarak sabah namazında Hasan Kartal camiinde vatandaşlar ve Kredi Yurtlar Kurumunda kalan üniversite öğrencileri ile buluşuldu. İl Müftü Vekili Osman DEMİREL tarafından sabah namazı öncesi günün anlam ve önemini anlatan vaaz verildi. Akabinde din görevlilerimiz tarafından fetih suresi okundu. Cami programından sonra cami cemaati ve gençler ile birlikte şehitliğe yüründü. Burada da bir program düzenlendi.

Konyaaltı ilçesi Uncalı Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya İl Müftü Vekilimiz Osman DEMİREL, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlik anıtına çelenk sunan Vali Karaloğlu, beraberindekilerle kabirlere çiçek bıraktı. Şehitlerimizin ruhuna okunan hatimlerin duası İl Müftü Vekili Osman DEMİREL tarafından Şehitlikte yapıldı. Müftü Vekilimiz Demirel duasında; Kurtuluş savaşında, Çanakkale’de, 15 temmuzda, Güney Doğuda, Fırat kalkanında, Afrinde, Vatan savunmasının her devresinde, canını veren  Şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyoruz. Yakınlarına Sabırlar, Gazilerimize Hayırlı Ömürler diliyoruz. Yüce Mevlamız, Tüm Yiğitlerimizi Korusun, Şehitlerimizi Rahmetiyle Kucaklasın, Zatının Vadettiği, Resulünün Müjdelediği O Eşsiz Güzelliklere Kavuştursun. Dedi.