16.03.2018

Aile ve Dini Rehberlik Bürolarımızın Personelleri Eğitim Programında Buluştu

Antalya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 15 Mart 2018 tarihinde Kepez İlçe Müftülüğü konferans salonunda “Sosyal Hizmet Kurumlarına Giden Personele Yönelik Eğitim Programı” düzenlendi. İl ve ilçelerde sosyal hizmet kurumlarına giden personel, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinatör ve üyeleri, vaizler ve cezaevi vaizlerinin katıldığı program, özellikle bu kurumlara ilk defa göreve giden personelin adaptasyonunun sağlanması ve genel olarak personelin bilgilendirilesi amacıyla gerçekleştirildi.

Cezaevi vaizi Halil Şirin tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan programın açılış konuşmasını Antalya İl Müftü Vekili Osman DEMİREL tarafından yapıldı. Açılış konuşmasından sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden sosyal hizmet uzmanı Nebahat YAKIŞIKLI “Çocuk İstismarı Nedir? Çocukları İstismardan Koruma Yolları”, sosyal hizmet uzmanı Özgür DÜVEN “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bünyesinde Barınan Çocuk, Genç, Kadın ve Yaşlıların Psikolojik Özellikleri ve Onlarla İletişim”, çocuk gelişimci Sevim TORLAK Çocuklar ve Gençlerdeki Davranış Bozuklukları ile Başedebilme Yöntemleri”, Antalya İl Müftülüğünden ADRB Koordinatörü Gülhan SEDA TUNÇ “Sosyal Hizmet Kurumlarındaki Din Hizmetlerinin Yöntem ve İlkeleri (Çocuk Evi, Sevgi Evi, ÇODEM, Kadın Konukevi, Huzurevi)” ve uzman vaizler Dr. Saliha TÜRCAN, Hatice ÖGKE ve Şerife Gönül BİLGİ, il vaizi Melek ERDEM, cezaevi vaizi Saffet SEVİM “Sosyal Hizmet Kurumlarındaki Din Hizmetleri Hakkında Fikir ve Tecrübe Paylaşımı” konularında eğitim verdiler.

Katılımcı personelin soru ve sorunları dinlendikten sonra İl Müftü Yardımcı Melek ALÇIN eğitimcilere ve katılımcılara teşekkür ederek kapanış konuşmasını yaptı. İl Müftü Yardımcı Melek ALÇIN’ın konuşmasının akabinde program sona erdi.