05.03.2018

Antalya'nın Fethinin 811'inci Yılı Kutlandı

Antalya'nın fethinin 811'inci yılı kutlamaları, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani, Atay Uslu, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Sena Nur Çelik, Başsavcı Ramazan Solmaz,  Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, İl Müftümüz Osman ARTAN, Müftü Yardımcılarımız Mustafa AYDIN, Mevlüt TOPÇU, Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, Melek ALÇIN, İlçe Müftülerimiz, Müftülüklerimizin Çalışanları, İmam Hatiplerimiz, Müezzin Kayyımlarımız, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, ilçe belediye başkanları, Kurum ve Kuruluşların yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşle gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Karaalioğlu Parkı'nda sona erdi. Yürüyüş kortejinde, 'Diriliş Ertuğrul' dizisi oyuncuları da yer aldı. Vatandaşlar korteşe ve dizi oyuncularına yoğun ilgi gösterdi.

Karaalioğlu Parkı'nda Düzenlenen program Tekeli Mehmet Paşa Camii İmam Hatibi Selim SEYYAR tarafından okunan Fetih Suresi ile başladı. Açılış ve selamlama konuşmalarından sonra kürsüye gelen  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sembolik olarak kutlanan fethin önemine değindi. Çavuşoğlu, "Adaleti tesis etmek için bu topraklar fethedildi. Fetih kutlamalarına neden başlandı diye sorulabilir. Bunun en güzel cevabını Mustafa Kemal Atatürk şöyle ifade eder; Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha güzel işler başarmak için kendisinde daha çok kuvvet bulacaktır" dedi.

Türklerin vatan bildiği topraklarda bir hilal uğruna nice fedakarlıklar yaptığını vurgulayan Çavuşoğlu, 'Hala mücadele sürdürüyoruz. Bölgemizin istikrarı için İslam'ın son ordusu Türk ordusu bugün Suriye'de hainlerle mücadele ediyor. Evet, şehitlerimiz var. Üzülüyoruz, ama hiç kimse bizden yas tutmamızı beklemesin. Vatanımızın bekası için düşmanın üzerine üzerine gideceğiz. Şehitlerimizin intikamını alacağız" dedi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada adaletsizliğin olduğunu ve bu adaletsizliği ortadan kaldırmak için sorumluluk üstlendiklerini de ifade eden Bakan Çavuşoğlu, hainlerden ecdadın hesap sorduğu gibi hesap soracaklarını aktardı. Türkiye'nin hak ettiği yere ulaşması için çok çalışacaklarını da kaydeden Çavuşoğlu, 'Bu yıl inşallah turizmde 13 milyonu aşacağız. Hedefimiz Türkiye'de 50 milyon, Antalya'da 20 milyon turisttir. Turizmde olduğu gibi eğitimde de başkent olmak istiyoruz. Sağlık turizminde de başkent olmak için adımlar atıyoruz" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu'nun ardından konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türklerin bu topraklara adaleti tesis etmek için geldiğini belirtti. Bu toprakları vatan yapmak için canını veren şehitlere rahmet dileyerek sözlerine başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tarihten ders çıkaran gençlerin geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğini ifade etti.

Antalya'nın fethinin 811'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Türk Hava Kuvvetleri gösteri takımının F-16 savaş uçağıyla tek kişilik hava akrobasisi sunan SOLOTÜRK, Karaalioğlu Parkı'nda gösteri uçuşu yaptı. Gösteriyi parkı dolduran binlerce Antalyalı coşkuyla izledi. Vatandaşlar F16 pilotunun yapığı tehlikeli manevraları cep telefonuyla da kaydetti. Falezlere çok yakın bir noktada uçan Solotürk pilotu, deniz üzerinde yaklaşık 20 dakika gösteri uşuçu yaptı.

Fetih kutlaması gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.