28.02.2018

3 Kuşak Birlikte Kur’an Öğreniyor

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İl Müftümüz Osman ARTAN, Müftü Yardımcılarımız Mustafa AYDIN, Mustafa Şimşek(aynı zamanda Kepez İlçe Müftü Vekili), Melek ALÇIN, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi ÖZGÖDEK ile birlikte,  Kepez Süleymaniye Camii Kur’an Kursu’nu ziyaret ettiler.

2008 yılında tek derslikle eğitim vermeye başlayan ve 2017yılında yenilenen Kur’an Kursu 700 metrekarelik dev bir merkeze dönüştü. Süleymaniye Camii Kur’an Kursu iki yetişkinler, iki de çocuklar için olmak üzere 4 derslik, bir oyun odası, çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı lavabolar, yemek salonları, mescid ve dinlenme salonlarıyla eğitim vermeye başladı. Kur’an Kursunu ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyet yetkililerden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

100 yetişkin ve 4-6 yaş gurubunda 60 öğrencisi olan kursta sınıfları gezen Vali Karaloğlu, öğrencilerle sohbet etti.

Büyükanne Elif Bardakçı, Kızı Tuğba Bardakçı ve torunu Yağmur Su Yakar’ın aynı kursta eğitim aldığına tanıklık eden Vali Karaloğlu kursun 3 kuşağa da hitap etmesini çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Kursta büyükanne kızı ve torunu dışında 10 anne ve çocuğunun da beraber olmasından dolayı her yaş grubuna hitaben hazırlanan bu merkezin özellikle ev hanımları için çok faydalı olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu “Eğitimin yaşının olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Müftülüğümüz çok güzel bir kurs hazırlamış ve vatandaşlarımızda ilgi göstermiş. Ev hanımlarımız çocuklarıyla ve torunlarıyla kurs merkezimizde eğitim görebiliyor. 4 yaşından küçük çocuklar içinse bakım ve oyun odaları var. Her şey çok güzel düşünülmüş ve yapılmış emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Kursta okuma yazma bilmeyenlerin olduğunu öğrenen Vali Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlattıkları okuma yazma seferberliği kapsamında, kursta okuma yazma derslerinin açılacağının da müjdesini verdi. Seferberlik hakkında açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu “TÜİK verilerine göre okuma yazma oranında %98,52 ile Türkiye’de birinci sıradayız. Lakin okuryazar olmayan vatandaşlarımız da %30 oranıyla en çok Kepez ilçemizde… Bizde çalışmalarımızı bu ilçemizde yoğunlaştıracağız. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza hem okullarımızda hem Kur’an kurslarımızda hem de Büyükşehir Belediyemizin ASMEK merkezlerinde okuma yazma eğitimi vereceğiz. Bu kapsamda Süleymaniye Camii Kur’an Kursumuzda en yakın zamanda okuma yazma dersleri vermeye başlayacak” dedi.

Kur’an Kursu, kuran dersleri dışında itikat, ibadet, siyer, ahlak, tecvit, tefsir, ilmihal ve ezber dersleri de veriyor.