10.10.2018

Antalya SGK Aşure Dağıttı

Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü bahçesinde 2’nci Aşure Günü etkinliği düzenlendi.

Aşure etkinliğine Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Sivil Düşünce Dernek Başkanı Hidayet Gültekin, HUDER İl Başkanı Av. Osman Zeki Özcan, il müdür yardımcıları, SGK çalışanları ve vatandaş katıldı. SGK tarafından düzenlenen 2’nci Aşure Günü etkinliğinde konuşan SGK İl Müdürü Nejat Deniz, aşure gününün önemine dikkat çekerek, “Muharrem Ayı'nın 10. günü olan aşure günü çok önemlidir. Aşure gününün içinde bulunduğu ayın adı Muharrem'dir. Bu ay hicri takvimin başı olmakla önem kazanmıştır. Bunun yanında, bazı tarihi olaylara mazhar olmakla da ayrı bir özellik kazanmıştır.

Bu özel ve güzel ayda yeni güzelliklerin başlangıcına ülkemiz ve insanlığın kurtuluşuna, sevgi, huzur ve barış ikliminin oluşmasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Aşure birlik demektir, beraberlik demektir. Aşuremiz bereketli olsun, afiyet olsun” dedi. Konuşmanın ardından Osmanlı sarayında aşurenin pişirilmesinde ve sunumunda rol oynayan bazı gelenekler mizansen olarak sergilendi. Törende Bâbıâli’de yapılan aşure takdimi nedeniyle kürk giydirme töreni düzenlendi. Ardından İl Müftüsü Osman Artan’ın okuduğu dualardan sonra aşure takdimi gerçekleştirildi