08.10.2018

Manavgat Hatice-Hüseyin Gök 4-6 Yaş Kur’an Kursu açıldı

Hayırsever Gök Ailesi tarafından Çağlayan Camii altına yaptırılan Hatice-Hüseyin Gök 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Törene katılan Antalya İl Müftüsü Osman Artan, beşikten mezara kadar din eğitiminin kesintisiz devam etmesi gerektiğini belirterek,  4-6 yaş grubunun ise bu eğitiminin ilk basamaklarından olduğunu söyledi.

Hayırsever Gök Ailesi tarafından Çağlayan Camii altına yaptırılan Hatice-Hüseyin Gök 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Törene katılan Antalya İl Müftüsü Osman Artan, beşikten mezara kadar din eğitiminin kesintisiz devam etmesi gerektiğini belirterek, 4-6 yaş grubunun ise bu eğitiminin ilk basamaklarından olduğunu söyledi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında hayırsever Gök Ailesi tarafından Çağlayan Camii altına yaptırılan Hatice-Hüseyin Gök 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışı törenle yapıldı.

Açılış törenine Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, eski milletvekili Adil Aydın, MATSO Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, Manavgat merkezde açılan ilk 4-6 yaş grubu Kur’an kursu ile Manavgat’ta 5. 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu’nun açıldığını önümüzdeki yıl içerisinde bu sayıyı 8’e çıkarmak istediklerini söyledi.

Törene katılan Antalya İl Müftüsü Osman Artan ise, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarına çok önem verdiğini, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir toplantıda Manavgat’ın nüfusuna oranla 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu sayısının az olduğunu ve artırılması istediğini hatırlatarak, “Din öğretimi beşikten mezara kadar geçen bir süreçte kesintisiz devam etmeli. İşte 4-6 yaş grubu ile başlayan bu dönem çok önemli, bu yaşlarda öğrendikleriniz kalıcı olur. Eskiden Kur’an kursuna katılmak için ilkokulu bitirmek gerekiyordu, diploması olmayan Kur’an Kursu’na gidemiyordu. Şimdi artık öyle değil, bu camilerimizin altında olan kurslara gelen çocuklarımız dinini çok daha iyi öğrenecek, teneffüs ettiği havayı ve buradaki anmalı daha iyi idrak edebilecek” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler Kur’an Kursunu gezerken, İl Müftüsü Osman Artan yetkililerden bilgi aldı. İl Müftüsü Osman Artan ve Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, Kur’an Kursu’nda eğitim alan çocuklara hediye vermeyi de ihmal etmediler.