07.10.2018

Antalya’da Amin Alayı

Konyaaltı İlçe Müftülüğü bünyesinde bulunan Karabulut 4-6 yaş Kur’an Kursu Amin Alayıyla yeni eğitim öğretim yılına başladı. Düzenlenen Amin Alayı Törenine Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL, Konyaaltı İlçe Müftüsü Ziya ERSİN, Kur’an Kursu Öğreticileri Merve ARTAN, Kübra KAYGUSUZ, Kübra Uzuntaş, Cami İmam hatibi Muharrem POLAT, Öğrenci velileri ve öğrenciler katıldılar.

Program Antalya Büyük Şehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle başladı. Mehter takımının gösterisi öğrenci ve velilere güzel anlar yaşattı. Mehter Gösterisinin akabinde açılış konuşması yapmak üzere Konyaaltı İlçe Müftüsü Ziya ERSİN kürsüye geldi. İlçe Müftüsü Ersin konuşmasında 4-6 Yaş Kur’an kursları eğitimine bu yıl daha büyük önem verdiklerini her Kur’an kursumuz bünyesinde yeni 4-6 Yaş sınıfları açmayı planladıklarını ifade etti. İlçe Müftüsü Ersin konuşmasını programa katılanlara teşekkür ederek sonlandırdı.

Açılış konuşmasından sonra Karabulut 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencisi olan 50 çocuk mehteran eşliğinde kırmızı halıdan geçerek sınıflarına giriş yaptı. Program sonunda Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Artan konuşmasında geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hem dini hem kültürel anlamda çok iyi bir şekilde eğitmemiz lazım.  İşte bizlerde Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde Antalya’mız da 4-6 yaş Kur’an kurslarında bir rekora imza attık. Bu faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Bugün başta Konyaaltı İlçe Müftümüz Olmak üzere Kur’an kursu Öğreticileri ve Cami görevlimizi sonsuz tebrik ediyorum. Tebrik ediyorum çünkü yavrularımıza çok güzel bir ortam hazırlamışlar. Tebrik ediyorum çünkü, unutulmuş bir geleneğimizi Amin Alayını icra ederek hatırlamamıza vesile oldular. “Amin Alayı nedir: Osmanlı döneminde çocukların okula başlaması büyük törenlerle olur, bütün mahalle eğlenerek çocuklarını okula başlatırdı. Çocukların okula törenle başlamasına “amin alayı” veya “bed-i besmele” denirdi. Çocuk okula süslenmiş atla ilahiler eşliğinde götürülürdü 4 yaş 4 ay ve 4 günlük olduğunda bu program düzenlenirdi. İşte bizlere bunu yaşatarak yavrularımıza ve bizlere güzel anlar yaşattılar dedi. Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN’ın konuşmasından sonra yaptığı dua ile program sona erdi. Program sonrasında palyaço eşliğinde çocuklar eğlendi ve tüm misafirlere ikramlarda bulunuldu.