01.10.2018

Yivli Minarenin Gölgesinde Antalya’lı Gençlerle Secdede Buluştuk

Antalya Valisi Münir KARALOĞLU ve protokol üyeleri Yivli Minarenin Gölgesinde Antalya’lı Gençlerle  Secdede buluştular

Camiler ve Din görevlileri Haftası nedeniyle Başta Antalya Valisi Münir KARALOĞLU olmak üzere Antalya protokolü Antalyalı gençlerle "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor Projesi" kapsamında Antalya’nın simgelerinden kabul edilen, yapımı 13. yüzyıla dayanan Yivli Minare Cami'de buluşarak hep birlikte namaz kıldı.

Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kredi yurtlar Kurumu il Müdürlüğü ile ortak düzenlenen Gençler Sabah Namazında Buluşuyor sloganıyla düzenlenen sabah namazı buluşması çağrısına Antalya’lılar genci-yaşlısı, kadını erkeği ile uyarak Antalya Yivli Minare Camiine akın ettiler.

Gençlerin milli birlik, beraberlik ve manevi duygularını canlı tutmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan proje doğrultusunda Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kredi yurtlar Kurumu il Müdürlüğü tarafından organizasyon yapıldı.

Yapılan programa Antalya Valisi Münir KARALOĞLU, Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel ARSLAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr.Burhanettin HACICAFEROĞLU, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mahmut DANAYİYEN, İl Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve diğer yetkililer katıldılar.

Muratpaşa ilçesindeki Yivli Minare Cami'de bir araya gelerek sabah namazını kılan gençler, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN’ın yaptığı konuşmanın akabinde yapılan duaya eşlik ettiler.

Namazın ardından camiden çıkan gençlere ve vatandaşlara Antalya Valisi Münir KARALOĞLU ve İl Müftümüz Osman ARTAN tarafından çorba ikramında bulunuldu.