22.07.2018

Camiamıza Hayırlı Olsun; Kemer Müftülük Sitesi Hizmete Açıldı

Kemer İlçe Müftülüğü tarafından hayırseverlerin desteği ile Kemer Müftülük Külliyesi’nin inşaatı tamamlandı. Tamamlanan Müftülük Külliyesi için 20.07.2018 tarihinde açılış programı düzenlendi. Düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, Kemer Kaymakam Vekili İbrahim KEKLİK, İl Müftü Yardımcısı Mustafa ŞİMŞEK, İlçe Müftüsü Ayhan ERMİŞ, Kemer Belediye Başkanı Mustafa GÜL, Kemer Müftülük Sitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Mustafa BİLİCİ, hizmet binasının yapımında büyük katkı sağlayan iş adamı hayır sever Hacı Halil KALE, Din Görevlileri ve Kemer halkı katıldı.

Açılış programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşması sonrası İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş açılış konuşması yaparak konuşmasında binanın yapımında emeği geçenlere ve açılış programına teşrif eden misafirlere teşekkür etti. Akabinde kürsüye gelen Antalya İl müftüsü Osman ARTAN bir konuşma yaparak açılışı yapılan tesis hakkında bilgiler verdi. İl Müftüsü ARTAN şunları söyledi; “Açılışını yaptığımız külliyede caminin yanı sıra, kuran kursu, 4-6 yaş kuran kursu, konferans salonu, müftülük personel lojmanları, misafirhane ve çok amaçlı kullanım alanları bulunuyor. 3 kattan oluşan külliyede Kemer İlçe Müftülüğü de hizmet verecek.  Müftülük ve müftülükle ilgili, kuran kursuları, konferans salonu, cami gibi pek çok alanda hem sosyal içerikli hem eğitim ve öğretime katkı sağlayan Kemer Müftülük Külliyesi, Antalya’da ilk, Kemer’de de kamuya ait en geniş ve kapsamlı ilk resmi kurum olacak. Bu tesisin yapımında emeği geçen başta İlçe Müftümüz Ayhan ERMİŞ, Dernek Başkanı, Hayır Sever İşadamı Halil KALE, diğer hayırseverler ve din görevlilerimize teşekkür ederim, diyerek konuşmasını tamamladı.

Antalya Müftüsü Artan’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığında hizmet çeşitliliğinin artması ve toplumun her kesimine hizmet etmesi nedeniyle artık eski binalar ihtiyaca cevap vermemektedir. Artık Müftülüklerimiz modern ve geniş binalarda daha kaliteli hizmet vermektedirler. Halkımız ve hayırseverlerimizin desteğiyle kısa zamanda bu ve benzeri hizmet binaları teşkilatımıza kazandırılmaktadır. Bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim diyerek konuşmasına son verdi. Son olarak konuşan Kemer Kaymakam Vekili İbrahim KEKLİK de konuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların akabinde yapılan dua ve  kesilen kurdele ile Kemer İlçe Müftülük sitesinin açılışı yapıldı. Açılışla birlikte açılışa katılanlar müftülük sitesini gezerek Kemer Müftüsü Ayhan ERMİŞ’ten bilgi aldılar.