12.06.2018

Yerleşik Yabancılara İftar Verildi

Antalya İl Müftülüğünce, Kentte Yerleşik Yabancı Uyruklulara İftar Verildi. Antalya Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesinde bulunan Cemile-Yusuf Delialioğlu Camii Bahçesinde düzenlenen iftar programına Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, İl Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL, Konyaaltı İlçe Müftüsü Ziya Ersin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Antalya'da yaşayan yabancı uyruklular katıldılar.

İftar programı Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.  Kur’an-ı Kerim Tilavetinden sonra sonradan İslamiyet’i seçen yabancı uyrukluların oluşturduğu Ukrayna Kültür ve Sanat grubunun okuduğu ilahiler ile devam etti.

Okunan Ezanla orucunu açan katılımcılar, hep birlikte dua ettiler.

Açılan oruçların akabinde kürsüye gelen Antalya İl Müftüsü Osman Artan, yaptığı konuşmada, tüm dünyada zulmün ve hoşgörüsüzlüğün arttığı bir ortamda Türkiye'deki birlik ve beraberliğe işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ötekileştirmenin çoğaldığı, kin ve nefretin arttığı günümüzde, ne kadar özel bir faaliyet yaptığımızı sizlerde fark edeceksiniz. Bu faaliyet, Antalya'dan bütün dünyaya sizler aracılığıyla oluşturulan bir sevgi ve kardeşlik mesajıdır. Bu mesaj, kin ve nefrete örnek bir davranıştır." Dedi.

İl Müftüsü Osman Artan’ın konuşmasından sonra Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı ve Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği Başkanına çalışmalarından dolayı plaket verildi. Plaket törenini akabinde program sona erdi.