08.06.2018

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndan Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 179. yıldönümü kutlamaları kapsamında Antalya İl Jandarma Komutanlığı şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenledi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleşen iftar yemeğine Antalya Valisi  Münir Karaloğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Mustafa Ünal, İl Müftü Yardımcımız Mustafa AYDIN, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda konuk katıldı.

İftar yemeğinde konuşan  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız şunları söyledi: ' Bugün mensubu olmaktan onur ve guru duyduğumuz Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 179. Yıldönümü kutlamaları kapsamında şehit ailelerimiz ve gazilerimiz onuruna verdiğimiz iftar yemeğinde sizlerle olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum.  Bu yıl 179. Kuruluş yıldönümünü törenle kutlamak yerine uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleri yürütmek süratiyle daha anlamlı ve değerli olacağını düşündüğümüz iftar yemeğimize ilave olarak Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Kumluca ve Akseki merkez kan kampanyası başlattık. 400 ünite kan ile 1200 kişiye can verdik. Cumhuriyet Meydanı’nda şehitlerimiz anısını lokma dağıtarak 5 bin vatandaşımız ve yabancı misafirlerimizi ağırladık. Manavgat’ta engelli çocuklarımız ile birlikte doğal hayatı düzenleme etkinliğinde bir araya geldik.  Arife günü yine şehit ailelerimiz ile birlikte şehitlikte olacağız' dedi.

Düzenlenen iftar programı İl Müftü Yardımcımız Mustafa AYDIN’ın yaptığı duanın akabinde sona erdi.