29.04.2018

Gençlik Koordinatörlüğümüzün Duacı Kampı Başladı

Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Duacı Kampı’nda düzenlenen ve üç gün sürecek şekilde planlanan kamp programı başladı.

Alanya'nın yanı sıra Manavgat ve Kaş'tan gelen öğrencilerin iştirakiyle icra edilen açılış programına İl Müftümüz Osman Artan,  İl Müftü Yardımcımız Osman Demirel, İl Gençlik Koordinatörümüz Vaiz Halil Şirin,  duacı kampı müdürü İsmail Aya, diğer kamp yöneticileri ve Alanya Gençlik Koordinatörü Turan Topçuoğlu ve meslektaşları katıldı.

Alanya'dan katılan öğrencilerden birinin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda gençlik koordinatörlüğü faaliyetleri sunumu yapıldı. Daha sonra Antalya İl Müftüsü Osman Artan, gençlerle sohbet etti. Onlara manevi değerlere sahip olmanın öneminden, Antalya'nın birikimine Muttali olmanın faydasından bahsetti. Yabancı turistlerin Eski Yunan'dan, Romalılar'dan kalma eserleri mutlaka ziyaret ettiklerini; bizim insanımızın ise tarihi birikimden, özellikle kendi ecdadımızın bıraktığı eserlerden, Selçuklu ve Osmanlı'dan miras kalan birikimden habersiz olduklarını belirtti.

Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen kamp süresince öğrencilerle çok faydalı etkinlikler yapılacak, ayrıca özel bir eğitim programı uygulanacak. Akdeniz Üniversitesi'nden Öğretim üyelerinin de katılacağı program aşağıdaki şekilde icra edilecek:

1.  SOSYAL İLETİŞİMSİZLİK: İBRAHİM GÜLİSTAN DOĞRU, Cami Rehberi.

2. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE SANAT: Doç.Dr. BEDİA            KOÇAKOĞLU, Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi.

3. EKONOMİK GELECEĞİMİZ ASLANIN AĞZINDA MI YOKSA ALLAH’IN RIZASINI DA MI? Dr. İBRAHİM HALİL ERDOĞAN Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi.

4.  İRAK VE SURİYE'DE YAŞANAN SORUNLAR VE MAZLUMLARIN ANAYURDU OLAN TÜRKİYE'NİN GELECEKTEKİ ROLÜ: Halil Şirin Vaiz, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü.

5. YİVLİ MİNARE TARİH VE KÜLTÜR SOHBETLERİ: ABDÜLKADİR AKTÜRK, MUSTAFA EROL, İBRAHİM GÜLİSTAN DOĞRU