22.03.2018

Regaib Kandilinde Antalya’lılar Camilere Akın Etti

Regaip Kandili dolayısıyla Camiler ibadet etmek isteyen vatandaşlarla doldu. Antalya merkez Muratpaşa Camiiine sığmayan Antalyalılar, yatsı namazını cami avlusunda kıldılar.

Üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili'ni Antalyalı vatandaşlar  Camilerde karşıladı. Antalya'nın en eski camilerinden olan Muratpaşa Camiiine sığmayan Antalyalılar, yatsı namazı Muratpaşa caminin avlusunda kıldılar.

Cami avlusunda yatsı namazını kılan Antalyalı vatandaşlar İl Müftüsü Osman Artan'ın Üç Aylar, Regaib Kandili Birlik ve Berberlik konularında verdiği vaazı dinledi. Daha sonra yatsı namazını kılan cami cemati, ellerini açarak dua ettiler. Yatsı namazının akabinde  Muratpaşa Camii'nde Cami görevlileri Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okudular. Mevlid-i Şerif sonunda İl Müftü Yardımcımız Osman DEMİREL dua yaptı. Müftü Yardımcımız Demirel duasında, karada, havada ve denizde ülkemizin güvenliği için her daim nöbette olan güvenlik kuvvetlerimize kolaylıklar ve başarılar diledi. Vatan savunmasında canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, gazilerimize şifa ve hayırlı uzun ömürler diledi. Ülkemizin birlik ve beraberliği, Müslüman aleminin birlik ve beraberliği için yapılan duadan sonra, Muratpaşa  camiini dolduran cemaate cami bahçesinde  Belediyeler ve hayırseverler tarafından çeşitli ikramlar sunuldu.