01.05.2018

Antalya Müftülüğünden Muhteşem Çocuk Şenliği

Antalya İl  Müftülüğü bünyesinde eğitim veren 166 sınıfta eğitim öğretim gören yaklaşık 3820 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencisini yılsonu etkinliği ve çocuk şenliği programı 30 Nisan 2018 Pazartesi günü Binlerce Antalyalının katılımıyla Antalya Spor Salonunda yapıldı.

Programa Antalya Vali Yardımcısı Hamdi BOLAT, İl Müftümüz Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcıları Mustafa AYDIN, Mevlüt TOPÇU, Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, İlçe Müftüleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Cami ve Dernek Yöneticileri, Müftülüklerin her kademede çalışanları, 4-6 Yaş Kur’an Kursları öğrenci ve velileri ile vatandaşlar katıldılar.

Program İlk olarak 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören miniklerin kortej yürüyüşü ile başladı. 4-6 yaş Kur’an kurslarımız kortej eşliğinde tek tek takdim edilerek tanıtıldı. Kemer Aslan Bucak 4-6 Yaş Kur’an Kursu minik öğrencisinin okuduğu Kur’an-ı kerim ile program başladı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN kürsüye geldi. İl Müftüsü Osman ARTAN konuşmasında “Çıktığımız bu yolda 4-6 yaş Kur’an kurslarının açılışından bu güne kadar ulaştığımız son durumdan dolayı çok mutluyum, gururluyum, onurluyum. 3- 5 sınıfla çıktığımız bu yolda Allaha hamd olsun şimdi , 166 sınıfta eğitim öğretim gören yaklaşık 3820 4-6 yaş kur’an kursu minik öğrencimiz ile eğitime devam etmekteyiz.  2018-2019 eğitim döneminde hedefimiz daha yükseklere çıkarmaktır. Bu minik yavrularımıza yapılan yatırım ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır. Bu yavrularımızı bu kurslarımızda milli ve manevi yönden eğiterek geleceğe hazırlıyoruz. İnşallah geleceğimizi emin ellere bırakmak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Şimdi görüyoruz pırıl pırıl yayrularımız Kur’an-ı Kerimi okumayı öğrendiler, Peygamber efendimizin sünnetini öğrendiler, çocuklarımız bir yıldır emek harcadılar şimdi konuşma sırası onlarda yapacakları gösteriyi izleme zamanıdır. Çocukların eğitiminde, kurslarımızın açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederim diyerek İl Müftüsü Osman ARTAN konuşmasını tamamladı.

İl Müftüsü Osman ARTAN’ın açılış konuşmasından sonra sahneye 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören minik öğrenciler geldi. Minikler ilk olarak ilahi söylemek üzere sahneye çıktılar. Sahneye gelen minik öğrenciler birsin Allahım ilahisini söylerken büyük bir ustalıkla sergilediler.

Akabinde sahneye gelen minik öğrenciler İstiklal Marşımızın iki kıtasını seslendirirken duygu dolu anlar yaşandı.

Sonrasında sahneye gelen minik öğrenciler Akdeniz, Karadeniz, Marmara, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizin her birinden kültür fışkıran, tarih fışkıran, geçmişimizi bugüne taşıyan halk oyunlarımızdan bir demet sundular.

Sonrasında minikler tarafından sergilenen skeç ve komanda marşı Antalya Spor Salonunu dolduran binlerce seyirciye güzel anlar yaşattı.

İzleyenleri kendilerine hayran bırakan miniklerin gösterilerinden sonra sahne semazenlere kaldı. Yavuz 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin sergilediği semazen gösterisi izleyenleri büyüledi.

Semazen gösterisinden sonra minikler tarafından okunan hatimlerin duası yine minik öğrenciler tarafından yapıldı. Minik öğrencilerin yaptığı duaya salonda bulunan binlerce seyirci gönülden hep birlikte amin dediler.

Program, 4-6 yaş grubu çocukların spor salonunun ortasında protokol üyeleriyle birlikte ilahiler söyleyerek, kompeti yağmuru altında eğlenerek sona erdi.