16.10.2019

DİN GÖREVLİLERİ AİLE BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Müftülük çalışanları, Cami ve kur’an Kursu görevlileri bir araya geldiler.

07 Ekim 2019 Pazartesi günü Belek Beach Park Salonunda gerçekleşen buluşmaya Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser, İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş, Serik Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Yıldırım, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Söker, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, emekli ve çalışan din görevlileri katıldı.

Din görevlilerinin eşlerinin de katıldığı ve saat 14.00’de Merkez Camii İmam-Hatibi Yalçın Elifoğulları’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sinevizyonu gösterildi. Müftü İbrahim Keser’in yaptığı açılış konuşmasının ardından emekli vaiz ve İlahiyatçı yazar Mahmut Toptaş’ın yaptığı Cami ve Hayat konulu konferansa geçildi.

Toptaş, konferansında din görevlilerinin görevlerinin zor olduğunu, çok çalışmaları gerektiğini ve peygamberin mihrabında görev yaptıklarından dolayı sorumluluklarının büyük olduğunu ifade etti. Hayatından verdiği örneklerle konuşmasını sürdüren Toptaş, girişimci oldukları sürece her zorlukla beraber bir kolaylığın olduğunun örneklerini sergiledi.

2019 yılında emekli olan personele yapılan plaket takdiminden sonra yemeğe geçildi ve program dua ile sona erdi.