05.08.2018

**

VEKALETEN KURBAN YURT DIŞI

“Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes.” (Kevser, 2)

Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurban, birçok güzelliği ve manayı içerisinde barındırması bakımından da önemlidir.  Kurban olur insan, kestiği/kestirdiği kurbanlar ile. Ulaşır takvası ve niyeti ameliyle beraber. Yaklaşır Allah’a, yakınlaşır kardeşlerine onları görmese bile.

Bu şuur ve ihlasla,

Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir.

KURBANLARINIZ DİYANET VAKFI GÜVENCESİNDE

Vekâletini aldığımız kurbanlarınızı 100’ün üstünde ülkede, İslami usullere göre “Türkiye Diyanet Vakfı Güvencesiyle” kesiyoruz ve dağıtıyoruz.

İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz “vacip, sünnet, adak, akika ve şükür kurbanlarınızı”, dünyanın farklı coğrafyalarında, yardımlarınızı bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Kategorimizin sadece “yurt dışı kurban” şeklinde olması, kesilecek kurban türü niyetinin size ait olması; yani bizce bilinmesinin gerekli olmaması, bizim sizlerin niyetine kurbanınızı kesme faaliyeti yürütmemiz nedeniyledir.

Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.

VEKALETEN KURBAN YURT İÇİ

“Onların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır; fakat O’na sadece sizin takvanız ulaşır. Sizi hidayete erdirdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız diye O, bu hayvanları böylece sizin istifadenize verdi. (Ey Muhammed) Muhsin olanları müjdele!” (HAC, 37)

Bu şuur ve ihlasla,

Vekâletini aldığımız “vacip, sünnet, adak, akika ve şükür kurbanlarınızı", ülkemizde İslami usullere göre “Türkiye Diyanet Vakfı Güvencesiyle” kesiyoruz ve dağıtıyoruz.

KURBAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN ;

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ BÜNYESİNDE GÖREV YAPAN  CAMİİ GÖREVLİLERİMİZE VEYA SERİK İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZE

BAŞVURABİLİRSİNİZ....

İRTİBAT NO: 0242 722 1183

e-posta       : serik@diyanet.gov.tr