13.07.2018

*** Camilerimizde 15 Temmuz Şehitleri ve Tüm Şehitlerimiz İçin Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Dua Programları Yapıldı ***

15 Temmuz Şehitleri Anma,  Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cuma namazında Tuzcuoğlu Camimizde ve diğer camilerimizde programlar düzenlendi. Tuzcuoğlu Camiinde’ki programa Kaymakamımız Haluk ŞİMŞEK, Müftümüz İbrahim KESER, Belediye Başkan Vekili Yusuf KAYA ve diğer daire amirleri ile şehit aileleri ve vatandaşlarımız katıldı. Cuma namazı öncesi daha önce camilerimizde ve vatandaşlarımız tarafından okunan hatimlerin duası, okunan Kur’an-ı Kerim’lerin ardından Müftümüz tarafından yapıldı. Müftümüz dua öncesinde, FETÖ terör örgütünün Din istismarı yaptığını Dini istismarlarına karşı reçetenin iki temel kaynağımız Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetini iyi öğrenmek olduğunu, Allahın insanlara akıl verdiğini, kişilerin düşünmesi akletmesi gerektiğini dini asıl kaynaklarından öğrenmemiz gerektiğini ifade etti. Ayrıca 15 Temmuz direnişinin necip milletimizdeki Çanakkale ve kurtuluş Savaşı ruhundan kaynaklandığını, kişilere bağlanan din anlayışlarının İslâm’ın özüyle bağdaşmadığını söyledi.

Cuma namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilavetlerini; Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet ALTINAY , Burmahancı Mah. Camii İmam-Hatibi Mehmet TAŞKAYA,  Belek Çamlık Mecekler Camii  İmam-Hatibi  Muhammet Necati KABAN ile Merkez Cami Müezzin Kayyımı  Mustafa ŞİMŞEK okudu.

Namazın sonunda Serik  Belediyesi tarafından  yemek ikramı yapıldı.